Страви

Мойва в клярі. З’їдається відразу, скільки не приготуй.

У цій статті я розповім, як готую мойву, рибу якої багато нехтують, мовляв, вона дрібна, чистити її клопітно, а є в ній нічого.
Зовсім даремно так думають, смажена в клярі на сковороді вона дуже смачна. Є мойву, приготовану даними способом, можна разом з кістками, вони абсолютно не відчуваються.

Для приготування нам потрібна, власне, сама мойва і кляр. Кляр я роблю з картопляного крохмалю. Крохмаль на відміну від муки не так сильно вбирає масло і обсмажені кляр виходить більш хрустким.

Для кляру знадобиться:

  • Крохмаль картопляний 6-7 ст ложок.
  • Яйце куряче 4 шт
  • Сіль
  • Спеції на ваш смак.

Яйця збиваємо в підходящої ємності і додаючи потроху крохмаль, ретельно розмішуємо віночком. Не забуваємо посолити і приправити спеціями. Тісто по консистенції має нагадувати тісто для оладок.

Попередньо очищену від голови, з нутрощами і промиту мойву потрібно обваляти в борошні, щоб кляр краще чіплявся до риби. Тримаючи за хвостик, занурюємо мойву в кляр і обсмажуємо на сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки.

Обсмажену рибу викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався надлишок олії.

Виходять, ніби, смажені міні пиріжки з рибою, скоринка з кляру перешкоджає витіканню рідини з риби, мойва залишається соковитою і м’якою. Так само кляр робить страву більш ситним і об’ємним, навіть з двох десятків рибок, виходить пристойна купка, якій можна нагодувати пару чоловік.

З’їдається мойва в клярі дочиста, ще жодного разу вона не залишалася на столі недоїденою.