Страви

Котлети з свинини і червоної квасолі. Про-про-про-дуже багато білка і клітковини!

Доброго дня!

Якщо Ви любите котлети і вони частий гість на вашому столі, спробуйте приготувати їх з м’яса з червоною квасолею. Виходить дуже смачно і незвично. Квасоля робить котлети дуже м’якими і товщим, при цьому самого смаку бобів практично не відчувається.
Квасоля багата клітковиною і рослинним білком, і по харчовій цінності може посперечатися з продуктами тваринного походження. Так само в ній багато вітамінів групи В і корисних мікроелементів.
Червона квасоля є лідером за вмістом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик виникнення онкологічних захворювань і запобігають передчасному старінню.

Перераховувати корисні властивості квасолі можна нескінченно довго, але пора переходити до самого рецепту.

Для приготування знадобиться:

Свинина – 500 г

Квасоля червона варена – 500 г

Яйця курячі – 2 шт

Цибуля – 1-2 шт

Часник – 1 зубчик

Сухарі панірувальні

Сіль

Спеції на ваш смак

Масло рослинне для смаження

Квасолю можна використовувати консервовану, але все ж краще відварити самому. Зробити це просто: замочуємо на ніч і варимо 1 годину, квасоля готова.

Свинину прокручуємо в м’ясорубці разом з цибулею і часником в фарш.

Квасолю треба подрібнити не перетворивши її в пюре, найзручніше це робити блендером.

Далі з’єднуємо свинячий фарш з квасолею і додавши інші інгредієнти ретельно перемішуємо.

Формуємо невеликі котлетки, паніруємо в сухарях.
Обсмажуємо як звичайні котлети з м’яса, 5 -7 хвилин з кожної сторони буде достатньо.

Смачні і ситні котлети готові!

Допоможи розвитку каналу – постав лайк і підпишись.
Для Вас це просто пара кліків мишкою, для мене ж це дуже важлива і потрібна підтримка з Вашого боку.
Попереду буде багато цікавих рецептів та оглядів.