Сад та город

Яскравий і смачний гарбузовий сік: 5 рецептів без використання соковижималки

Після збору стиглих плодів гарбуза я приступаю до приготування різних страв, включаючи ароматний сік. Використовую не тільки звичну соковижималку, але і інші кухонні пристрої, наприклад блендер, тертку, м’ясорубку.

Гарбузовий сік

На етапі підготовки плоди промиваю, обтираю тканинною серветкою. А потім очищаю, знімаючи шкірку до м’якоті. Прибираю також внутрішню частину з насінням.

Якщо потрібно отримати гарбузовий сік без м’якоті, необхідно відцідити розтерту масу. Застосовую для цієї мети звичайну марлю. Після термічної обробки можна тримати сік у холодильнику до 7 днів.

Пропоную деякі рецепти отримання ароматного напою.

З корицею

Нарізану невеликими шматочками гарбузову м’якоть (2 кг) перетираю за допомогою блендера до однорідності. Перекладаю в жароміцну каструлю. Всипаю цукор (1 кг), вливаю відфільтровану воду (1,4 л). Вводжу порошкоподібну корицю (1 ч. л.). Додаю сік, віджатий з одного плоду лимона.

Гарбузовий сік з додаванням кориці

На середньому нагріві після закипання готую на протязі 30 хвилин. Після цього знімаю каструлю з вогню, і її вміст знову збиваю блендером. Встановлюю на кілька хвилин на вогонь. Коли сік з м’якоттю активно починає кипіти, знімаю його і остуджую.

З апельсином

Невеликі шматочки очищеного гарбуза (1 кг) укладаю в каструлю з 2,5 л відфільтрованої води. Розміщую також цедру, зняту з 3 великих товстошкірих апельсинів разом з порізаною кубиками м’якоттю цих цитрусів.

Додавання цитруса зробить смак гарбузового соку яскравіше

Після 30-хвилинного кип’ятіння подрібнюю ароматну суміш блендером. При інтенсивному перемішуванні всипаю 250 г дрібного цукру, потім додаю 1 ч. л. кристалічної лимонної кислоти. Після закипання ємність знімаю з плити. Сік охолоджую.

З яблуками

М’якоть гарбуза (500 г) і очищені яблука без серцевини (400 г) подрібнюю окремо, використовуючи комбайн. Перекладаю гарбузову масу в каструлю з 250 мл фільтрованої води. При повільному нагріванні готую після закипання 15 хвилин. Потім акуратно перетираю розм’якшену гарбуз крізь сито в каструлю.

Гарбузовий сік з яблуком

Подрібнені яблука віджимаю, застосовуючи двошарову марлю. Переливаю сік у ємність до гарбузової м’якоті. Додаю 250 г дрібного цукру, трохи кристаликів лимонної кислоти (за смаком), вливаю 1,25 л очищеної води. Цю суміш потрібно прокип’ятити 7-8 хвилин. Можна вживати після охолодження або закатати на зиму.

З морквою

Пропущені через м’ясорубку очищені коренеплоди соковитої моркви (1,8 кг) і стиглі гарбузи (3 кг) віджимають через марлеву серветку. Суміш соків в каструлі поєдную з цукровим піском (100 г). Вливаю 900 мл очищеної води, вводжу лимонний сік (віджимаю його з крупного плода).

Гарбузово-морквяний сік

При середньому нагріві суміш кип’ячу при постійному перемішуванні 10 хвилин. Відціджую готовий напій за допомогою марлевої серветки. При вживанні для додання пікантною смакової нотки можна розмішати трохи кориці.

Сік на зиму

Шматочки гарбузової м’якоті (3 кг) подрібнюю на м’ясорубці. Через два шари марлі в сотейник віджимають сік. Його треба прокип’ятити протягом 5 хвилин і відразу розфасувати по стерильним баночках. Після чого ємності закатую.

При використанні взимку смак напою роблю більш насиченим, додаючи мед, цукровий пісок, лимонний сік.

Плоди гарбуза добре зберігаються, що дозволяє отримувати сік, насичений приємними нотками, не тільки в сезон збору врожаю. При приготуванні можна застосовувати різні побутові пристрої, обходячись без соковижималки.

та інші матеріали ви можете знайти на нашому

Спробуйте ще: