Кулінарія та страви

Смачні та корисні оладки з курячої грудки: швидкий рецепт для щоденного меню

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, простих і швидких в приготуванні, але дуже смачних, оладок з курячої грудки. Відкрив я для себе цей рецепт зовсім недавно, але тепер він виручає мене часто, особливо коли приходиш втомлений з роботи, і немає бажання і сил довго стирчати біля плити. Підтримай канал – постав лайк і підпишись. У мене є дуже багато цікавих ідей і рецептів для каналу, допоможи втілити їх у життя.

Приготування оладок с курячої грудки

Цей рецепт я максимально спростив, і для приготування оладок буде потрібно мінімум продуктів.

  • Філе курячої грудки – 500 г
  • Майонез – 2-3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне -2 ст ложки
  • Яйце куряче 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, спеції

З цієї кількості продуктів у мене вийшло 12 невеликих курячих котлет. Невеликий родині цієї кількості вистачить на пару вечерь. Курячу грудку ріжемо невеликими кубиками, цибулю кришимо як можна дрібніше, часник пропускаємо через прес, складаємо все в підходящу ємність і додавши інші інгредієнти ретельно перемішуємо, не забуваючи посолити. Якщо є час, майбутні оладки краще залишити на годинку, м’ясо краще промаринується і буде м’якше. Якщо часу немає, не біда, смажимо відразу, гірше не буде точно. За рахунок того що в складі є майонез, м’ясо курячої грудки залишиться дуже соковитим і м’яким.

Викладати оладки на сковорідку краще ложкою. Смажити довго не потрібно, буквально за 3 хвилини з кожної сторони буде достатньо, інакше куряча грудка буде сухою. Такі оладки гарні з будь-яким гарніром, навіть з простими відварними макаронами. Так само можна їх їсти як самостійне блюдо. Якщо Ви ніколи не готували такі оладки, настійно рекомендую спробувати, я впевнений, Вам сподобається. Це дійсно дуже просте і швидке в приготуванні блюдо, яке до того ж досить бюджетно.

Користь оладок с курячої грудки

Оладки з курячої грудки не тільки смачні, але й дуже корисні для здоров’я. Куряча грудка є джерелом високоякісного білка, який необхідний для росту і відновлення тканин в організмі. Білок з курячої грудки легко засвоюється і сприяє підтримці м’язової маси, що особливо важливо для людей, які ведуть активний спосіб життя або займаються спортом. Крім білка, куряча грудка містить мінімальну кількість жирів, що робить оладки з неї дієтичним блюдом. Вони підходять для тих, хто прагне зберегти або знизити вагу, адже містять менше калорій, ніж страви зі свинини чи яловичини. Додавання цибулі та часнику до рецепту не тільки покращує смак, але й додає страві корисних властивостей. Цибуля і часник відомі своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями.

Важливим аспектом є також наявність у рецепті яєць і пшеничного борошна, які забезпечують організм додатковими вітамінами і мінералами. Яйця містять вітаміни групи B, вітамін D і холін, які підтримують здоров’я мозку і нервової системи. Пшеничне борошно додає до страви клітковину, яка важлива для здорового травлення. Завдяки майонезу, що входить до складу оладок, страва набуває додаткової соковитості, а також забезпечує організм деякою кількістю корисних жирів. Хоча майонез зазвичай не вважається найкориснішим продуктом, його помірне використання у поєднанні з іншими інгредієнтами не зашкодить здоров’ю. Таким чином, оладки з курячої грудки є смачним, поживним і корисним варіантом для щоденного меню.