Маринована скумбрія за 2 години — мій перевірений рецепт
Останнім часом ми з дружиною перестали купувати солону скумбрію в магазині. Після кількох розчарувань вирішили спробувати солити самостійно. Рецепти взяли у знайомих і рідних, але першим вирішили приготувати той, який знайшли в жіночому журналі. Перший досвід виявився вдалим, тому вирішили більше не експериментувати. Тепер скумбрія частий гість на нашому столі за вечерею.
Ви здивуєтеся, але ароматна і пряна рибка виходить уже через 2 години. Ви подумали, що я забув поставити одиничку перед двійкою. Але ні, все правильно: час приготування 120 хвилин. Розповідаю, як у домашніх зробити малосольну мариновану скумбрію.
Наш рецепт трохи відрізняється від класичного. В маринад крім перцю, пряних трав додаю цибулю, який варю кілька хвилин.
Яка риба підійде для маринування
У мене є можливість купувати свіжу рибу, але цілком підійде і заморожена. З вечора залиште її відтавати на нижній полиці холодильника.
Хороша, якісна рибка володіє приємним запахом, красивим яскраво-рожевим м’ясом і незамутненими очима.
Якщо вам здається, що щось в рибі не так, краще його не брати, щоб не отримати проблем зі здоров’ям. Не забудьте подивитися також на термін придатності продукту.
Як замаринувати скумбрію
Я дам розрахунок продуктів на одну рибу, а ви вже самі дивіться, яку кількість потрібно вашій родині.
На одну рибину я беру половинку ріпчатої цибулі, 2 склянки води, 1,5 столових ложки солі, 2 листочків лаврушки і 5 горошин чорного перцю, пряні трави, які люблять у вашій родині. Я зазвичай купую в магазині суміш спецій для соління оселедця. Нам з дружиною дуже подобається.
Отже, продукти закуплені, можна починати підготовку. Розберемо, що робити покроково.
Крок 1. Чистимо і розбираємо рибу, висушуємо тушку паперовим рушником.
Крок 2. Розрізаємо скумбрію на три частини: відокремлюючи голову, черевце і хвіст.
Крок 3. Решту тушку ріжемо на шматочки довжиною по півтора сантиметра. Їх ретельно відмиваємо від крові.
Крок 4. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і варимо у воді зі спеціями, лавровим листом і сіллю близько 10 хвилин.
Крок 5. Рибу кладемо в ємність і заливаємо маринадом.
Крок 6. Ємність закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 2 години. Через це час рибку можна діставати і подавати на стіл.
Спробуйте зробити скумбрію за моїм рецептом. Вона стане відмінною закускою або просто доповненням до гарніру на вечерю. Ми ставимо таку рибку навіть на святковий стіл, і вона завжди з’їдається гостями без залишку.