Кулінарія та страви

Мойва в клярі: як приготувати хрустку та смачну рибку, яка з’їдається миттєво

У цій статті я розповім, як готую мойву, рибу якої багато нехтують, мовляв, вона дрібна, чистити її клопітно, а є в ній нічого. Зовсім даремно так думають, смажена в клярі на сковороді вона дуже смачна. Є мойву, приготовану даними способом, можна разом з кістками, вони абсолютно не відчуваються. Для приготування нам потрібна, власне, сама мойва і кляр. Кляр я роблю з картопляного крохмалю. Крохмаль на відміну від муки не так сильно вбирає масло і обсмажені кляр виходить більш хрустким.

Рецепт приготування мойви в клярі

Для кляру знадобиться:

  • Крохмаль картопляний 6-7 ст ложок.
  • Яйце куряче 4 шт
  • Сіль
  • Спеції на ваш смак.

Яйця збиваємо в підходящої ємності і додаючи потроху крохмаль, ретельно розмішуємо віночком. Не забуваємо посолити і приправити спеціями. Тісто по консистенції має нагадувати тісто для оладок.

Попередньо очищену від голови, з нутрощами і промиту мойву потрібно обваляти в борошні, щоб кляр краще чіплявся до риби. Тримаючи за хвостик, занурюємо мойву в кляр і обсмажуємо на сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався надлишок олії. Виходять, ніби, смажені міні пиріжки з рибою, скоринка з кляру перешкоджає витіканню рідини з риби, мойва залишається соковитою і м’якою. Так само кляр робить страву більш ситним і об’ємним, навіть з двох десятків рибок, виходить пристойна купка, якій можна нагодувати пару чоловік. З’їдається мойва в клярі дочиста, ще жодного разу вона не залишалася на столі недоїденою. Мойва в клярі – це справжнє кулінарне відкриття для тих, хто недооцінював цю маленьку рибку. Попри її невеликі розміри, мойва, приготована в клярі, стає справжнім делікатесом. Кісточки стають зовсім непомітними, і можна насолоджуватися рибою цілком. Використання крохмалю замість муки в клярі робить страву менш жирною та більш хрусткою. Приготування мойви в клярі не потребує багато часу та зусиль. Головне – правильно підготувати кляр, який має бути схожий за консистенцією на тісто для оладок. Після занурення рибки в кляр, її обсмажують на сковороді до золотистої скоринки. Використання паперового рушника для видалення надлишків олії робить страву менш жирною та більш привабливою для споживання.

Цей спосіб приготування мойви робить її дуже соковитою і м’якою. Кляр утримує всі соки всередині рибки, що дозволяє насолоджуватися її природним смаком. Крім того, кляр додає ситості та об’єму страві, що дозволяє нагодувати більше людей навіть з невеликої кількості риби. З двох десятків рибок виходить пристойна порція, якої вистачить на декількох людей. Мойва в клярі зникає з тарілки миттєво, скільки б її не приготували. Вона завжди стає центром уваги на столі і викликає захоплення у всіх, хто її скуштує. Це ідеальний варіант для сімейних вечерь або дружніх зустрічей, коли хочеться чогось простого, але дуже смачного. Спробуйте приготувати мойву в клярі за цим рецептом, і вона стане вашим улюбленим блюдом на довгі роки.